Založ si blog

Dlžník, dlžníčka, drzo a výsmešne sa ti do tváre rehniaci! Dokedy ešte?

 

 

 

.   A to nehovorím len o prípadoch, vlastne o tých najmenej, keď ste niekomu požičali dvacku alebo stovku, či nebodaj celoživotné úspory, aby si dotyčný, dotyčná, dotyční mohli kúpiť dve kilá zemiakov a balík ryže, novú šúchaciu krabičku alebo bejvaníčko, aby sa mohli rehotať počas dlhých jesenných a potom trocha kratších zimných večerov zo sprostého veriteľa, ktorý naletel na pekné rečičky a dal sa učičíkať uisťujpcimi frázičkami typu predsa nás nebudeš podozrievať, že by sme MY, ale choď, chceš povedať, že MY by sme ťa okašľali, oklamali a vyhýbali sa splácaniu? Ruku na srdce, všetci poznáme, teda všetci zo skupiny veriteľov tie najdokonalejšie typy výhovoriek, vykrúcačiek, počkaj, už mi to posielajú na účet, pozri, tu máš na displeji … ODOSLANÉ. Chlapík dohodnutý s presne rovnakým drzákom ako on na divadielku, automaticky hneď stopuje transakciu a spoločne si o pol hodinky idú popíjať nie zrovna najlacnejšie vínečko za … veď predsa z cudzieho krv netečie, tak prečo by sme si neužili, kým sa dá a kým zatiaľ ešte Igor neposlal NAKU.

.   V prvom odstavci sme vybavili napodiv tú najnevinnejšiu formu dlžôb, ony existujú podlžnosti oveľa závažnejšieho charakteru, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá a berúc za bernú mincu, tu máš, Hrudkoš, dve opakujúce sa slová po sebe, berúc za bernú mincu veľmi zradnú povedačku „Na myšlienky Clo neplatí!“, mnohí premnohí považujú REČI a ich predprípravu, teda uvažovanie, hodnotenie, myslenie, činnosť svojho mozgu, len za také ťaľafatky, voľný priestor, džungľu, vesmír, kde si možno robiť, čo sa komu zažiada, čo sa komu chce, čo komu vyhovuje, čo vedie mysliaceho, uvažujúcu k želanému cieľu, k chceným výsledkom, … to staré známe, povestné ÚČEL SVÄTÍ PROSTRIEDKY, pre mnohých v preklade, keďže to chcem ja, tým pádom to je vôľa božia (Božia?!? !!!) a teda hups, ide sa na vec, technológiu máme predsa zmáknutú, zvládnutú dávno, pokračujeme starými dobrými osvedčenými metódami. No ale čo to, čo to? Prekážky, nepríjemnosti, „zrada“, už to nie je to, čo to bývalo, slušný zlodej pomaly vysvetľovať musí, ako k majetkom prišiel, manželky prachatých politikov sú urážané a do samíc šľachetných zvierat im je „nadávané“, ešte aj rasistickú bielu pri tom rôzni neBLAHO známi provokatéri použijú, fuj, či im nie je hanba!

.   To by sme mali skratkovito vraj kóšer krádeže podľa zákona, ale vráťme sa k už naznačenému svetu myšlienok, rečí, hovorenia, používania slova, ľudskej komunikácie ako prostriedku na dosiahnutie SVOJICH, svojich ZIŚTNÝCH cieľov, nehľadiacich, či to ostatným okolo mňa prospieva, ubližuje, ničí životy, ožobračuje, zabíja ich to, genocídne vyvražďuje, čo tam potom, hlavné, že sa ja, my a naši, MOJI „Naši Ľudia“ mám/e, majú dobre, sú spokojní, majú plné vrecká aj bruchá, žijú si bezstarostný život na vysokej nohe, sem tam sa blysnú v Smotánočke na Markíze, sem tam titulečka v týždenníku, ale prebohate stačí aj závisť troch susied v Hornej Dolnej a ich pohľady ukradomky, keď dámička vystupuje z nového Méďaka pristaveného pri obydlí obdivovanej a vysokonožnej, nožnorozkročnej.

.   Dlhovať môžem niekomu aj mnou ukradnutú dobrú povesť, ktorú som mu zničil/a svojimi jedovatými, drzými, neoverenými a závistivými drbmi, vymýšľancami, fantazmagóriami, hovorením o domnelých vlastnostiach ohováraného/nej, ktoré sa ale ďaleko viac týkajú mňa – osoby tárajúcej, kritizujúcej, živiacej sa ako miestna či celoslovenská drbna. Dlhovať niekomu môžem pokojný život, ktorý som mu/jej rozvrátil svojimi neuvážanými, ľahkovážnymi rečičkami, ktorými sa len tak z nudy alebo cielene, o to horšie, zabávam a sledujem, čo sa deje a diať bude. Dlhovať môžem vysvetlenie, objasnenie, svedectvo o udalostiach, ktoré mojim zamlčiavaním výrazne zmenili život nielen jednotlivca, ale celých rodín, rodov, dokonca národov. Len preto, že som zo strachu, zbabelosti, či pre moje vlastné zištné dôvody ticho a len sa prizerám, ako sa niekde niekomu ubližuje, robí zle a ja z pohodlnosti alebo strachu o môj biedny život, ktorý si mojou nečinnosťou práve chystám a zasluhujem, mlčím ako hrob, nevidím, nepočujem, onemel/a som!

 

 

 

 

DO POSLEDNÉHO CENTA, DO POSLEDNEJ MINIMILIKVAPÔČKY,

VŠETKO SA BUDE MUSIEŤ … VRÁTIŤ, NAPRAVIŤ, VYROVNAŤ.

A SMEJME SA KĽUDNE ĎALEJ, DLŽNÍ/É, KTORÝCH NÁS TO

EŠTE NEDOBEHLO, LEN SA MY VESELO SMEJME ĎALEJ …

 

 

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1419309x
Priemerná čítanosť článkov: 4928x

Autor blogu