Založ si blog

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

 

 

.   Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi neprajníci sa vyslovili o ňom, že vraj je blázon (inak medzi nami, dievčatami, presne takto ma onehdá za starých začiatočníckych časov prinajmenšom raz pred parlamentom Igor pri jednom z mojich budovateľských kúskov otituloval, ale bolo to v maximálne priateľskom duchu, s následným úsmevom na perách, nakoniec až rehotom), ale veď viete, že medzi genialitou a bláznovstvom je častokrát veľmi tenká hranica, niektorí prepnutie sa z jedného do druhého (či naopak) až tak dobre neovládajú, no existujú aj veľmajstri, ktorí to dajú ľavou zadnou. Z logiky veci vyplýva, že títo veľmajstri sú géniovia, lebo tí blázna zahrajú, predvedú tak dokonale, že iba absolútny profík odhalí, či je to hrané alebo skutočné. A aj to nie na 100%, proste ide o to, ktorý je lepší vo svojom fachu. Naopak, blázon len veľmi ťažko zahrá génia tak, aby nebol časom odhalený, aj keď aj „blázni“, ľudia nejako mentálne handicapovaní majú v mnohých prípadoch obdivuhodné schopnosti, ktorými prevyšujú drvivé percento populácie, ľudia, ktorí majú niekoho takého v rodine, medzi známymi, či susedmi, príp. sa ich životmi aj profesne zaoberajú, veľmi dobre vedia, o čom je reč.

.   Nech si to každý vyhodnotí, ako len chce a považuje Igora za čisto jedného, jednoznačne druhého, či obojakého, to nie je nateraz naším cieľom.

 

.   Nuž, poďme teda k spomínanému listu … a kľudne ho považujte za fejk, deep fake, produkt najnovšej AI, nemiestny vtípek autora, výplod jeho fantázie alebo čistú realitu v jednom z paralelných svetov, prípadne za všetko naraz. A v pohode ste toto všetko doteraz napísané mohli preskočiť a rovno čítať lisť, toť on:

 

 

MILÝ IGOR,

 

Ani nevieme, ako sa Ti odvďačiť za to všetko, čo si pre nás spravil a je ozaj ťažké v zhutnenej forme popísať to najdôležitejšie, lebo toho za posledné štyri roky aj mesiac bolo tak veľa, že váhame, čo vybrať. Ale aspoň sa o to stručne pokúsime, hoci oveľa adekvátnejšou formou by bola 500+ stranová buksa HarryPotterovského štýlu. Tak poďme na to:

 

  • Predovšetkým sa Ti chceme poďakovať za to, že dnes sme, kde sme. Robo premiérom, Peťo budúcim prezidentom a aj tretí z našej koaličnej partie, Andy, by sa nikdy ani len nebol dostal do parláča, nebyť tvojich bývalých koaličných parťákov, ktorí dostali vskutku pozoruhodný nápad, zakázať – podarilo sa to síce len na obmedzenú dobu, ale stačilo tak akurát – „nebezpečné konšpiračné“ weby, ktorým ste lepšiu reklamu spraviť nemohli. Ich hviezdam Martine Š., Tomášovi T., Rudovi H., Romanovi M. ste vydláždili cestu do NR SR, bez SNS-ky by sme to veru dokopy nedali!
  • Nezabudnuteľnou lekciou boli vaše dychberúce bezostyšné prekáračky s Rišom S. na verejnosti, cez FB, odkazy skrz TV z tlačoviek, bavili sme sa priam kráľovsky a často sledovali s otvorenou hubou počas exemplárnej akcie, ako sa to, rečeno slovami klasika, nerobí, do psej matere.
  • Slovač sa poteší, keď sem tam zavrú nejakého lotríka politika, nie nadlho, nie pričasto, no ale ako ste to rozbehli, zatýkačky, želiezka, kamery vždy naporúdzi, pexesá, doporučenia šúchať nôžkami a čakať na NAKA, žiaľ aj úmrtia vo väzbách – tam niekde sa to v Slovači zlomilo: „Robia im zle?“ A je úplne jedno, spravodlivo, nespravodlivo, proste nechajte to na PánaBoha, Jeho je spravodlivosť, trest aj odmena, takto to máme zakorenené v srdci, aj keď nám nasilu zvonka vtĺkajú do hláv, aby sme zobrali Pánove kompetencie do vlastných rúk, niečo také, ako to robia napr. niektorí premotivovaní, sebastrední Amíci po celom svete.
  • Menežovanie Covidu – ťažká vec, nikto to nikdy predtým nerobil, no toľko buzerácií, bumážiek na vstup, výstup, prestup, nútenia do očkovania, vyhrážok, pohŕdania „tupými“ nevzdelancami, výsmechu, zatvárania deciek doma, starcov v ošetrovniach, až hysterického bránenia informáciam odporujúcim oficiálnej doktríne atď., atď., to vyrylo hlboké brázdy do dôvery v štát, politikov, inštitúcie.
  • Po začiatku vojny na Ukrajine sa akosi „pozabudlo“ na to, aby sa aspoň na RTVS-ke objavil čo i len pokus o pohľad na veci aj z tej „druhej strany“. Teda, vlastne zaznel, Ján Čarnogurský niečo aj povedal, málokto vie, čo konkrétne, na nete ťažko dohľadať, môžme si len domýšľať, že to bolo niečo „nebezpečné“ pre naše uši, … čo všetko sa dialo ruskej menšine po prevrate v 2014-om, si každý, kto chce a nasilu si nezatvára uši a oči, lebo verchuška – dnes spoza mora a z Bruselu – povedala fuj, hoaxy, nájde na nete.
  • Vynikajúci ťah bolo aj posunutie predčasných volieb z jari na jeseň ’23, na jar by ste to hádam aj boli dali, ale nám to rozhodnutie „zhora“, že nie voľby čo najskôr po tom všetkom koaličnom chaose v ’22-om, ale najskôr úradnícka vláda a voľby až v septembri, výrazne pomohlo.
  • A na koniec Prezidentské voľby a Tvoje bezprecedentné záverečné naháňanie hlasov v Petrov prospech, to zahrávanie sa s ohňom v podobe: „Fuj Homoš-úchyl“ Slovač nielenže neodradila, Pelle to totiž nikdy nekomunikoval a kebyže aj je no-hetero, tak nebehá v tangáčoch s ružovými nechtíkmi po ulici a „nepriznáva“ sa hrdinsky pred Slovenskom, ako to má doma u seba. Všetkým tým naozaj nie úchylným je to šumafuk bublifuk a táto zdržanlivosť podstatnej väčšine vyhovuje.

 

Tak sa striedajte! SNS pol roka, HLAS ďalšieho pol.

05.06.2024

. A keby ste to už silou-mocou potrebovali dávať na Riša s Igorom a ich povestné koalično-milostné výstupy, tak to dajte na veľkých grandov (áno, sú to slová rovnakého významu, ale práve preto), ukrutne sa „pohádajte“, kto dá prednosť tomu druhému, ešte lepšie Hlas urobí, keď po svojom doterajšom polročnom parlamentnom predsedaní presunie [...]

SNP – Smrteľne Nebezpečná Pravda.

29.05.2024

. Slovenky a Slovákov začala baviť Pravda. Čo baviť, ony/i začali byť na Nej závislé/í. Nebezpečne závislé/í. Nebezpečne v zmysle, že keď sú bez Nej pridlho, dostavujú sa príznaky ako pri dlhotrvajúcej hladovke. Pravda ako potrava pre dušu a ducha, nie taká tá pravda, ktorú máme každý „svoju“ a ktorou sa poniektorým dosť dlho darilo [...]

Fico a Cintula nás zachránili pred občianskou vojnou!

17.05.2024

. Ozaj, … má tam byť výkričník alebo otáznik? Naozaj zachránili alebo len dali šancu? . Apropó, keby ešte stále niekomu nebolo jasné, kto môže za stredajšiu streľbu … čím niekto hlasnejšie kričí, že ten, či onen, čím niekto dôraznejšie a usilovnejšie prstíkom ukazuje, kritickým perom popisuje, menovite označuje vinníkov, [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 292
Celková čítanosť: 1441561x
Priemerná čítanosť článkov: 4937x

Autor blogu