Založ si blog

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

 

 

.    A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali púšťať všetkým záujemcom o účasť v diskusii vo formáte dvoch názorových oponentov, služobne politická mlaď i „streď “ by sa mnohému podučila.

.   Veľavravné boli mnohokrát detailné zábery na mimiku obidvoch borcov superťažkej politicko-verbálnej váhy, ako sa tvária pri otázkach a vyjadreniach nielen moderátora, ale hlavne svojho suseda na vedľajšej stoličke. Z mnohých takýchto situácií napr. výraz Milana Kňažka po výroku Jozefa Banáša o fungovaní NATO: v tom momente som naozaj netušil, či s ním prudko nesúhlasí alebo je šokovaný z toho, že si dovolil bez bázne a hany povedať, ako to tam (podľa neho?/naozaj?) beží. A či naraz a násobne z oboch.

.   Ešte jeden drobný postreh, také maličké Freudovské prerieknutie, zato dosť signifikatné: Ja sa nebránim tomu, že MY BUDEME NEPRIATELIA S OSTATNÝMI … chcelo/malo tam byť povedané PRIATELIA, no nejeden Milanov neprajník by ironicky poznamenal, že naopak, robí všetko preto, aby sa sme sa v žiadnom prípade, nikdy s istými entitami za určitej politicko-mocenskej konštelácie priateľmi nestali. Nebudem vám popisovať do podrobností, čo sa oplatí pozrieť si a vypočuť na vlastné oči a uši:

 

 

zdroj: YouTube TV Markíza       

   

.   Nuž, takto nejako by mohlo pre začiatok vyzerať spolužitie „Pellegrinovcov“ & „Korčokovcov“, nemusíme sa síce bezpodmienečne milovať a padať si do náruče, ale nebudeme na druhého prskajúc jedovaté sliny chŕliť Najsmradľavejšiu Špinu, akej sme schopní, len aby sme ukázali Urbi et Orbi, že „Ja, samotný Služobník Svetla, som práve odhalil nečistého Prisluhovača pekelných Temnôt“. A záver, … no ten bol priam rozkošný, nakoniec, pozrite si sami, kto máte čas a chuť. Veľmi dávno nekončila TV debata úprimnými úsmevmi všetkých zúčastnených, ako hostí, rovnako tak moderátora.

 

.   Apropó, keď už sme pri Banášovi a jeho milovanej Indii, čo tak si pripomenúť … pokúsiť sa o Gándhíovsky aktívny NENÁSILNÝ odpor k myšlienkam, ľuďom, s ktorými nesúhlasím, … hoci máte stokrát niekedy pravdu a ten druhý je beznádejne mimo, nechať mu čas, priestor, nech si ju vlastným tempom a pričinením objaví sám.

 

 

MIER S NAMI, V NÁS …

Antisemiti, či záchranci Izraela? VŠ v USA vrú.

27.04.2024

Zachránia študent-i/-ky v USA Izrael pred jeho vlastnou mocou? . Snáď sa tu skôr natíska otázka, či tie početné protesty na amerických vysokých školách pomôžu k záchrane tisíciek obyvateľov Gazy pred smrťou kvôli ďalšiemu bombardovaniu a vojenským akciám Izraelských silových zložiek, pred utrpením detí, žien, starcov, zranených, na ktoré [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 289
Celková čítanosť: 1423438x
Priemerná čítanosť článkov: 4925x

Autor blogu