Založ si blog

Kičuru prepustiť! Smie upratovačka na Úrade Vlády štekať po Premiérovi?

 

 

.   Skúsme si predstaviť takmer nemožné, … zamestnankyňa Úradu Vlády, vysokoškolsky vzdelaná žena s titulmi pred aj po, na významnom poste v tomto najvyššom Úrade na Slovensku, sa ráno zle prebudí a … nie, nie, nebojte, nehovorím o klasickej šikovnej pani, ktorá s mopom, vysávačom a kýblikom či už na kolieskach alebo bez nich tak skvele udržiava podlahy čisté a voňavé. Ale vlastne, až tak strašne tragicky veľký rozdiel to nie je, podozrivo veľmi veľa vecí je v ich práci spoločných.

.   Nebudem sa tu rozpisovať o činnosti Hovorkyne Vlády Slovenskej Republiky, ale také skills, ako vedieť vytrieť podlahu dajmetomu s drzým novinárom alebo človekom, ktorý si myslí, že prišiel brať plat za povaľovanie sa a pitie kávičky, by mali byť, musia byť v povinnej výbave Hovorkyne. Nehovoriac o udržiavaní čistého, v prenesenom slova zmysle, oveľa subtílnejšom, „ovzdušia“ prostého akýchkoľvek choroboplodných zárodkov, smradu, či prisilného prievanu počas vonkajšej Búrky Slov, priam Armagedonu. Vtedy treba rýchlo zatvárať posledné, najmenšie okienko, lebo zúriace potvory hľadajú skulinku, ktorou by sa dostali dnu a rozsápali obyvateľov Hradu.

.  Opusťme teda priam až biblickú rétoriku a vráťme sa k otázke z titulku. Viete si niečo také predstaviť? Asi áno, ale … čo by mal robiť Premiér? Vyraziť ju na minútu? Sklopiť uši? Nechať to vyšumieť do stratena a čakať na najbližší brechoštekot, lebo hore riťou a akože prečo je tototu inak, ako si prajem JA! Vládkyňa Vlády! No, v tom je ten problém, že momentálne je vládkyňou síce Pravda, Láska, Spravodlivosť, ale bytosť rovnakého rodu pomáhajúca Premiérovi by nemala nadobúdať dojem, že šéfom tu je ona. A celkom bez náznaku riešenia tohoto netradičného extempore by vyviaznuť nemala, lebo čo ak nabudúce dostane chuť aj na iné, napr. také zavolanie príslušných inštitúcií, aby si prišli po premiéra a odviedli, či odviezli ho tatam. Moderné sú psychiatria, polícia a NAKA, včera Igor žiaril nadšením a neodolal pokušeniu menom Kičura, česť mu a sláva, nech je do týždňa alebo 3 dní prepustený, lebo začať v štýle padni komu padni čistiť vo veľkom môže čistenie skončiť priveľmi agilnými Iniciátormi Veľkého Čistenia v samotnej Čističke Charakteru, pardon, Ústave na Výkon trestu.

.   Lebo Kto druhému jamu kope, ten ho nechá do nej spadnúť, ale bude si musieť sám vlastnoručne vykopať pre seba trikrát hlbšiu, skočiť do nej bez jedla a vody a čakať, kým sa nejakému čistému, bez viny, naprosto dokonalému neuľútostí svojho Brata v Zbrani a nehodí mu nejaké zvyšky z hostiny hore, či nebodaj, Nebo daj, záchranné lano na koniec pobytu v diere, lebo steny strmé, klzké, s bolestivo ostrými hranami vlastnej neústupčivosti.

 

OteVÍRání STUDánek by ВандаВондер       

 

 

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1421260x
Priemerná čítanosť článkov: 4935x

Autor blogu