Založ si blog

Sú Cigáni „pliagou“ alebo Božím požehnaním Slovenska? Najväčším!

 

 

.   Jedným z absolútne najúžasnejších zážitkov môjho života je, resp. bolo dokonalé herectvo mojej vtedy asi rok a pol starej, no haha, mladej neterky Paulínky. Dokázala napodobniť akýkoľvek ksichtík, ktorý som na ňu urobil, ale najviac ma do úžasu privádzal jeden … vystrúhal som najzachmúrenejšiu tvár, akú som len dokázal, a to malé dieťa, nemajúc sa to predtým kde naučiť, odkukať, na mňa z tej najnevinnejšej detskej tváričky fľochla takým pohľadom, že by sa (ne)jeden zľakol, Dr.Jeckyll, Mr.Hyde slabá káva, v okamihu z nežného anjelíčka na zlovestnú potvoru. Čumel som na to ako puk z brány, keď som to videl prvýkrát a s nadšením som predvádzal umenie malej Paulíny mojim známym.

.   Nuž poďme k veci, k jadru pudla. Skúsim, na čo si len spomeniem, vymenovať všetky najhlavnejšie výtky voči našim Rómskym, Cigánskym bratom a sestrám a hneď za každú jednu hneď aj porovnanie s neRómskym (Róm = Človek … https://sk.wikipedia.org/wiki/Rómovia), teda „neĽudským“ zvyškom Slovenska. Použijem niekedy možno aj pejoratívnejšie výrazy, tak sa, prosím, neľakajte. A ešte jedna vec, nebudem robiť porovnávania so slušnými, pracujúcimi, pracovitými NeRómami, Rómami, Cigánmi, neCigánmi, zameriam sa na zrkadielko, zrkadielko, povedzžemi, aký, aká som, tú skupinu „bieleho“ obyvateľstva, v porovnaní s ktorou tí toľko kritizovaní „Cigoši“ anjelikmi nebeskými len trošíčka vinnými.

 

  • „užierajú“ nám, „bielym“ zo spoločného, do ktorého nikdy ničím neprispeli … no dobre, asi niečo hej, ale! Presne cifry nemám, ale aj keby som ich mal na €cent presne,no načo. Päť miliárd eur, osem, tridsaťštyri, koľko iba poviete a oni si len zamanú … pre celoživotných navoňaných bielogolierikových PROFI UŽIERAČOV, ktorí nieže ničím neprispeli, oni, ony pravidelne viciciavajú, balia do alobalu, daňovo optimalizujú, privážajú bezdaňovo rozobrané na súčiastky, … dalšími päťsto riadkami nebudem zbytočne dvíhať tep čitateľom.
  • žijú v špine, smrade, bez hygieny, bordel pod oknami, okolo chatrčí, všade naokolo … opäť sa nedá iné ako súhlasiť a … môžem síce bývať, pracovať v dokonale vyglančenom, vyvoňanom, každý deň vysprchovaný trikrát, pod oknami kvetinky & stromčeky, okolo domčeka jazierko, bazénik a veselo hopkajúce zajačiky, napriek tomu všetkému môžem, poďme teraz do troška jemnejších úrovní nášho bytia, neskonale ľudsky zapáchať, smrdieť (i grošom), mať totálny bordel v živote ako osobnom, tak pracovnom a úspešne ho šíriť Široko Ďaleko okolo seba. Ale keďže som ctihodný občan, celebrita, vážený člen predstavenstva, terciér, sekundér, premiér, riaditeľ Zemegule alebo majiteľ Galaxie, všetko naprosto O.K. – obdivujú ma, závidia mi, nenávidia ma, klaňajú sa mi – samé potešenie pre moje nafúknuté superEgo.
  • bez akejkoľvek hanby a možnosti postihu, nikto nikdy nič neprizná, požičiavajú na vysoký úrok „vlastným“ – áno, stáva sa, vieme o tom a … nie, nie, prosím, nevykrikujte mi tu Kiska, Kiska, tá „Popradská úžernícka s..ňa“ – prepáč Andy, aj také som počul, pravá príčina tkvie niekde úplne inde a takpovediac hlbšie v nás, ten úrok je len vyjadrením toho, že požičiavajúci chce naspäť viac ako dal. Lenže „požičiať“ druhému sa dá kadečo – čas venovaný mne ľuďmi okolo mňa, všetky tie možné dobrá, ktorými sú mi k osohu všetci milí ľudkovia – ale akonáhle sa dostanem do nerovnovážneho stavu, požadujem ja od nich viac, ako mi patrí a je skutočne treba, alebo aj naopak, otrocky slúžim niekomu a odozvy niet a niet, škodím sebe, aj tým druhým, namiesto mňa by sa mohli venovať niekomu inému, kto to potrebuje oveľa viac, prípadne dávajúc inému viac ja ho privykám na bezpracný, easy život na vysokej nohe. Ako nenapodobiteľne hovorievala Milka z Prešova, Bratislavy a Trenčína … PRIMĚŘENĚ, PRIMĚŘĚNĚ !
  • svojim spôsobom života znemožňujú svojim potomkom vymaniť sa zo začarovaného kruhu áno, zaiste, all right, nože pozrime do vlastných radov, na to naše otročenie, trápenie, zhon, stres, pachtenie sa za nedosiahnuteľným, klaňanie sa čo zlatému teľaťu, celému stádu zlatých, pozlátených kráv i skutočných „kráv“. Zjavne a nepochybne sme pre svoje decká najdokonalejším vzorom toho, ako sa to má robiť, sme žijúcim Šťastím, Spokojnosťou aj Sluncem v Duši ALL IN ONE.

.   Mám pokračovať do budúcej nedele? Ste šikovní, ďalšie body si poľahky doplníte. Keď to je také hrdinské, posadiť sa do rádia, oblažiť pospolitý ľud bohorovnými „pravdami“ o tej smradľavej lúze, búchajúc sa do pŕs, ale chrstnúť to do očí PRAVÝM „CIGÁŇOM“ (= KLAMÁROM), mám(t)e odvahu, GEROJI ?!?

.   Nemáme byť radi, rady a prešťastní/é že práve ONI, ONY sú pre nás najsamdokonalejšími zrkadlami, ktoré sme mohli dostať a samozrejme, aby sme neostali pri tom negatívnom, určite je mnohé, ktoré nám imponuje, … to, ako dokážu mnohí v takých ťažkých podmienkach vôbec prežiť, ich sloboda, detská bezstarostnosť, rodinná súdržnosť, kto nemá príliš krvavé oči a vidieť chce, aj vidí. POLEPŠÍME A UMRAVNÍME sa my, veľmi radi/y nám dajú spätnú väzbu, ako sa nám skvele darí, keby to malo ísť s nami dolu kopcom, ihneď zablikajú kontrolkou „Nový závažný problém v cigánskej osade tam a tam“, čiňme tak, aby ich bolo čo najmenej!

 

🙂 VĎAKA PÁNU BOHU ZA NICH VŠETKÝCH, ZA NE VŠETKY 🙂

 

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1420663x
Priemerná čítanosť článkov: 4933x

Autor blogu