Založ si blog

Univerzita SmerOľano: prečo NESMIE byť hneď Igorovo „Bude dobre! „

 

 

.   Jeden mierne povedané neortodoxný učiteľ sa rozhodol, že naučí deti, čo je to HLAD. Ale nie takým bežným spôsobom – lekcie o hladomore, chudobe vo svete, kde detičky aj dospelí nemajú dlhé dni pomaly čo do úst, o blokáde Leningradu počas Druhej Svetovej. To všetko je poučné, fajn, ale … neškvŕka z toho v bruchu a nechytajú kŕče.

.   A tak milé detičky dostali za úlohu – nebolo to povinné, ale tým, ktorí ju dodržia, sľúbil velikánsku odmenu – hneď po odchode zo školy nič nejesť, nepiť (alebo len čo najmenej, aby neskolabovali), to isté po príchode domov, až do večera, rovnako na druhý deň ráno, poprosiť mamičku, tatíka, aby im naozaj vôbec nič nebalili na desiatu ani nedávali vreckové na nejakú tú maškrtu z mňamkového automatu na školskej chodbe. Jednoducho a proste, 24-hodinovka, maratón v nejedení a nepití (minimálnom, život udržiavajúcom pití). Jasné, že maškrtnica Lenka a macko Maťko to nevydržali, hneď po poslednom zazvonení mydlili do seba dobroty jedna radosť, väčšina to nevydržala do večera, do školy prišli len traja, čo dodržali všetky podmienky bojovej úlohy. A vlastne ani nebolo podstatné, že ostatní „zlyhali“, najdôležitejšie bolo, že všetci mali pred očami troch hrdinov, ktorí to dali. Dokonca až do konca vyučovania a vydržali celý dvadsaťštyrihodinový beh na dlhú trať. Dali možnosť hlavne sebe a sprostredkovane, na vlastné oči aj spolužiakom a spolužiačkám zažiť, vidieť, precítiť, celkom zblízka, ČO taký celkom kratučký, na naše pomery síce nie, ale v mnohých častiach sveta áno, hladík, hladiatko spôsobuje. Okrem iného aj agresivitu, celkom neznámu chuť niečo šlohnúť, apatiu a kadejaké mnohé iné zábavné veci, o ktorých milé deti dovtedy len počuli, čítali, videli v telke … a to všetko, prosím pekne, u čistej jednotkárky, takmer čistého jednotkára a reprezentanta školy v hode kriketkou na Majstrovstvách Slovenska! Teda nie len tak hocikoho! Vskutku presvedčivé!

.   Zaiste mnohí už tušíte, kam to celé mieri. Celé naše Slovensko je taká jedna prominentná, vychytená, top ratingová Vysoká škola, kde sa učíme všetko potrebné. Najgeniálnejších učiteľov, milovaných i nenávidených na mraky, Rokfortská stredná fajn, ale predsa len stredná, treba ísť aj na vysokú časom, aspoň výnimoční študenti. A kam inam, ak nie k nám, kedy inokedy, ak nie teraz. Tu stále robia celosvetové rebríčky Naj škôl a plačú, ako sme na tom biedne. Prdlajs! Sme na tom úplne najlepšie! Len to nevzdávať a poctivo pristupovať k štúdiu. Samozrejme, rebelské vzbury patria k tomu, metlobal reprezentantov fakúlt SmeRadi a Troľano musí byť každý deň, bez toho ne-e-xis-tu-je!!!, ako hovorievajú ctihodný profesor Ha-ra-bin. Riaditeľ školy, tituly nejdem uvádzať, to je nadlho, Rogi Čovitam, dáva študentíkom pekne zabrať, rovnako obslužnému personálu univerzity pomenovanej na znak úcty k predchádzajúcemu vedeniu pol na pol tak, ako je v titulku.

 

Всё ясно, друзья?

 

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1421538x
Priemerná čítanosť článkov: 4936x

Autor blogu