Založ si blog

Sú Cigáni „morom“ alebo darom? Od Najvyššieho Slovensku, najväčším!

 

 

.   MORE! … veru, máme to v sebe pekne zakorenené! Ťažko, veľmi ťažko, preťažko sa mi akceptuje, že síce Cigán to a to, tiež toto a hento, ale keď ako najpravejší, „snehobiely“ roduverný Slovák, Slovenka mám byť presvedčený/á o Spravodlivosti Božej, tak sa musím na Neho spoľahnúť a nechať odplatu, čo sa Cigána týka, na veľmi spoľahlivo fungujúce, dokonalé Božie Mlyny. Že Cigán všetko možné, ale ČO JA SÁM?!? Pripadá vôbec do úvahy, aby som bol v Očiach Pána ešte horší? NE-E-XIS-TU-JE!!! (pronunciation ℗®©™ by Mr. Ha-Ra-Bin). Vsadím na to poslednú vindru! Nuž, nech sa páči, len či z toho niečo bude – či sa bude tešiť „lepší“ od Cigána a či ten, čo vsadil proti tomuto „lepšiemu“, toť otázka!

.   pokračuj(e)me malými odhaleniami o nás samých z predchádzajúceho článku:  Sú Cigáni „pliagou“ alebo Božím požehnaním sLOVEnsku? …

.  V diskusii pod minulým článkom sa objavilo v jednom prispevku toto: „Podľa známej lekárky sú najsťastnejší ak je dieťa poškodené, pretože má potom o život postarané, od príspevkov v detstve po invalidný dôchodok.“ Nejdem spochybňovať pravdivosť napísaného, je to celkom možné a uveriteľné. No len zasa, poďme sa my radšej pozrieť, čo to vypovedá o nás, o ľuďoch (v rómčine „Rómoch“), ktorí považujú sami seba za niečo viac, ved chodíme do roboty, dane platíme, lopotíme sa od svitu do mrku a … „cigániská len doma sedia, deti robia, rodia a dobre sa majú!“. Veď akože inak!

.   „Čo my za to môžeme, že majú radosť z toho, že je decko poškodené a teda na celý život zabezpečené?!?!?!?“ – hrmáca rozčúlený Slováčisko a dostáva chuť dať jednu na bendžo pomiatnutému blogerovi (definition by: Peter Skala v jednej diskusii), druhú pomiatnutému Matovičovi, čo nevie, čo od dobroty a selfíčkuje jedna radosť od osady k osade. No, môžeme za to, či nie? Sme v tomto podobní, rovnakí, či ešte horší? Nevravím, že všetci, ale mnohí to tak majú. No, že sa tešia, keď ich vlastný potomok (zarába nechutné prachy, je veľkým kápom, vie V TOM chodiť, má kontakty na správnych miestach atď., atď., skrátka môže to byť a aj často) je morálny kripeľ, zabezpečený po celý zvyšok života a nie, že len on, ale aj jeho potomstvo do dvadsiateho kolena + desiatky, stovky ľudí vôkol neho. Morálny INVALID, poberajúci dávky nie za ničnerobenie, ale za ŠKODENIE, KRADNUTIE, OSIERANIE, PODVODY. A veď taký dobrý chlapec to je, pivo celej krčme poplatí, mamke každú návštevu päť stovák nechá a tá sa s nami aj troška podelí. No nemiluj ho! Tak kto je tu chorý, ľudia s IQ často hlboko pod priemerom alebo ja, čo takto „moderne a pokrokovo“ a „nebuď včerajší, blbeček!“ uvažujem?!? Do Cigánky s desiatimi detičkami sa pustím, ale Klamárke stokrát horšej dvorím a uctievam ju.

 

Вопросы?

 

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1419237x
Priemerná čítanosť článkov: 4928x

Autor blogu