Založ si blog

Fico a Cintula nás zachránili pred občianskou vojnou!

 

 

.   Ozaj, … má tam byť výkričník alebo otáznik? Naozaj zachránili alebo len dali šancu?

 

.   Apropó, keby ešte stále niekomu nebolo jasné, kto môže za stredajšiu streľbu … čím niekto hlasnejšie kričí, že ten, či onen, čím niekto dôraznejšie a usilovnejšie prstíkom ukazuje, kritickým perom popisuje, menovite označuje vinníkov, samozrejme – ako inak – z toho zlého, opačného tábora „nie našich“, tým viac usvedčuje samého, samú seba. Nevinných, čo môžu prví hádzať kameňom, niet. Teda, sú takí, ale práve oni, ony prví, prvé priznajú a vyznajú, že sami/samé sa necítia byť bez viny … a myslia to úprimne a nie, aby boli za pekných.

.   Rozmohl se nám tu za poslední léta takovej nešvar – robiť zo seba svätcov nie konaním dobra pre všetkých naokolo, ale vyhlásením a „odhalením“ čo najväčšieho počtu hriešnikov, ktorí môžu za všetko zlo sveta alebo aspoň toho nášho Slovenského zlovenského. Sme momentálne pod drobnohľadom celého sveta a zároveň máme jedinečnú šancu predviesť zvyšku Všehomíra, ako sa to robí, sluší a patrí. Mnohým to spočiatku absolútne nepôjde, ale netrápme ich, pre začiatok bude skvelé, keď dokážu byť čo najdlhšie (už bude stačiť len jednoducho) ticho, no a tí najodvážnejší môžu začať s niečím úplne nevídaným – priznať tým z opačnej strany barikády, že robia niečo aj dobre, pomenovať to a nebáť sa, že takto stratia „politické“, či akékoľvek iné body. Bodky z parádneho Lienčieho kabátika.

.   Najväčší krikľúni to robia úplne skvele – sú takí odpudiví a odporní, že všetkým ostatným je jasné, že takými byť nechcú a ani nebudú. Blaha Pročka neumlčí a ani vice-versa, ale ľuďom z ich najbližšieho okolia sa to podariť môže, ba až musí. Kroťme vášne svoje, kroťme vášne tých, ktorí na nás dajú.

 

.   Keby bol ešte niekto na pochybách, kto ukončí alebo ešte viac rozohní konflikt Rusko-Ukrajina. No nie, USA ani Čína to nebudú, na to sú malí páni a panie. Sú síce bohatí, ale my tu sme BOHatí, a to je oveľa viac ako všetky (hmotné) poklady sveta. Po mierumilovnom rozchode s bratským-sesterským národom Českým/Moravským/Slezským v ’93-ťom teraz ostatným národom sveta predvedieme, ako vyzerá skutočná mierová iniciatíva. Okrem iného, aj Netanjahu v Izraeli zúfalo čaká na niekoho, kto mu ukáže, ako si má poradiť s Gazou/Palestínou. Nepriateľ akéhokoľvek druhu nás prestane neznášať/nenávidieť až vtedy, keď prestane byť našou snahou ho znemožniť, zničiť, zlikvidovať, vykynožiť, ale naopak, pozdvihnúť, uznať jeho kvality, priznať mu jeho práva a plniť voči nemu povinnosti svoje vlastné.

.   Toto bude to naozajstné Slovenské Národné Povstanie, nie so zbraňou v ruke a na jazyku, ale s … veď všetci dobre cítime, až vieme, čím a Kým. Nie nadarmo sme Národ Slova – a To má možnosti a Moc ako nič iné. Nositelia mečov, svätá Služba volá, slúžme! Je najvyšší čas, je najvyššia núdza …

 

 

Tak sa striedajte! SNS pol roka, HLAS ďalšieho pol.

05.06.2024

. A keby ste to už silou-mocou potrebovali dávať na Riša s Igorom a ich povestné koalično-milostné výstupy, tak to dajte na veľkých grandov (áno, sú to slová rovnakého významu, ale práve preto), ukrutne sa „pohádajte“, kto dá prednosť tomu druhému, ešte lepšie Hlas urobí, keď po svojom doterajšom polročnom parlamentnom predsedaní presunie [...]

SNP – Smrteľne Nebezpečná Pravda.

29.05.2024

. Slovenky a Slovákov začala baviť Pravda. Čo baviť, ony/i začali byť na Nej závislé/í. Nebezpečne závislé/í. Nebezpečne v zmysle, že keď sú bez Nej pridlho, dostavujú sa príznaky ako pri dlhotrvajúcej hladovke. Pravda ako potrava pre dušu a ducha, nie taká tá pravda, ktorú máme každý „svoju“ a ktorou sa poniektorým dosť dlho darilo [...]

Antisemiti, či záchranci Izraela? VŠ v USA vrú.

27.04.2024

Zachránia študent-i/-ky v USA Izrael pred jeho vlastnou mocou? . Snáď sa tu skôr natíska otázka, či tie početné protesty na amerických vysokých školách pomôžu k záchrane tisíciek obyvateľov Gazy pred smrťou kvôli ďalšiemu bombardovaniu a vojenským akciám Izraelských silových zložiek, pred utrpením detí, žien, starcov, zranených, na ktoré [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 292
Celková čítanosť: 1436240x
Priemerná čítanosť článkov: 4919x

Autor blogu