Založ si blog

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

 

 

.    A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali púšťať všetkým záujemcom o účasť v diskusii vo formáte dvoch názorových oponentov, služobne politická mlaď i „streď “ by sa mnohému podučila.

.   Veľavravné boli mnohokrát detailné zábery na mimiku obidvoch borcov superťažkej politicko-verbálnej váhy, ako sa tvária pri otázkach a vyjadreniach nielen moderátora, ale hlavne svojho suseda na vedľajšej stoličke. Z mnohých takýchto situácií napr. výraz Milana Kňažka po výroku Jozefa Banáša o fungovaní NATO: v tom momente som naozaj netušil, či s ním prudko nesúhlasí alebo je šokovaný z toho, že si dovolil bez bázne a hany povedať, ako to tam (podľa neho?/naozaj?) beží. A či naraz a násobne z oboch.

.   Ešte jeden drobný postreh, také maličké Freudovské prerieknutie, zato dosť signifikatné: Ja sa nebránim tomu, že MY BUDEME NEPRIATELIA S OSTATNÝMI … chcelo/malo tam byť povedané PRIATELIA, no nejeden Milanov neprajník by ironicky poznamenal, že naopak, robí všetko preto, aby sa sme sa v žiadnom prípade, nikdy s istými entitami za určitej politicko-mocenskej konštelácie priateľmi nestali. Nebudem vám popisovať do podrobností, čo sa oplatí pozrieť si a vypočuť na vlastné oči a uši:

 

 

zdroj: YouTube TV Markíza       

   

.   Nuž, takto nejako by mohlo pre začiatok vyzerať spolužitie „Pellegrinovcov“ & „Korčokovcov“, nemusíme sa síce bezpodmienečne milovať a padať si do náruče, ale nebudeme na druhého prskajúc jedovaté sliny chŕliť Najsmradľavejšiu Špinu, akej sme schopní, len aby sme ukázali Urbi et Orbi, že „Ja, samotný Služobník Svetla, som práve odhalil nečistého Prisluhovača pekelných Temnôt“. A záver, … no ten bol priam rozkošný, nakoniec, pozrite si sami, kto máte čas a chuť. Veľmi dávno nekončila TV debata úprimnými úsmevmi všetkých zúčastnených, ako hostí, rovnako tak moderátora.

 

.   Apropó, keď už sme pri Banášovi a jeho milovanej Indii, čo tak si pripomenúť … pokúsiť sa o Gándhíovsky aktívny NENÁSILNÝ odpor k myšlienkam, ľuďom, s ktorými nesúhlasím, … hoci máte stokrát niekedy pravdu a ten druhý je beznádejne mimo, nechať mu čas, priestor, nech si ju vlastným tempom a pričinením objaví sám.

 

 

MIER S NAMI, V NÁS …

Tak sa striedajte! SNS pol roka, HLAS ďalšieho pol.

05.06.2024

. A keby ste to už silou-mocou potrebovali dávať na Riša s Igorom a ich povestné koalično-milostné výstupy, tak to dajte na veľkých grandov (áno, sú to slová rovnakého významu, ale práve preto), ukrutne sa „pohádajte“, kto dá prednosť tomu druhému, ešte lepšie Hlas urobí, keď po svojom doterajšom polročnom parlamentnom predsedaní presunie [...]

SNP – Smrteľne Nebezpečná Pravda.

29.05.2024

. Slovenky a Slovákov začala baviť Pravda. Čo baviť, ony/i začali byť na Nej závislé/í. Nebezpečne závislé/í. Nebezpečne v zmysle, že keď sú bez Nej pridlho, dostavujú sa príznaky ako pri dlhotrvajúcej hladovke. Pravda ako potrava pre dušu a ducha, nie taká tá pravda, ktorú máme každý „svoju“ a ktorou sa poniektorým dosť dlho darilo [...]

Fico a Cintula nás zachránili pred občianskou vojnou!

17.05.2024

. Ozaj, … má tam byť výkričník alebo otáznik? Naozaj zachránili alebo len dali šancu? . Apropó, keby ešte stále niekomu nebolo jasné, kto môže za stredajšiu streľbu … čím niekto hlasnejšie kričí, že ten, či onen, čím niekto dôraznejšie a usilovnejšie prstíkom ukazuje, kritickým perom popisuje, menovite označuje vinníkov, [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 292
Celková čítanosť: 1435207x
Priemerná čítanosť článkov: 4915x

Autor blogu