Založ si blog

Tak kto je tu zákerný farizej a tyran?

 

.   Niekedy si po predchádzajúcich skúsenostiach s osôbkou XY hovoríte: „Mňa už nič nemôže prekvapiť, už som zažil všetko podstatné, poznám jej výborné i tie menej dobré (to je, k.r.a, eufemizmus, čo?) stránky, krásne to slovo pre vlastnosti, ale vlastne stránky onej „Knihy života“, „Zbierky duševných vlastností“, nazvite si to podľa vlastného gusta. Nejdem sa tu rozkecávať a preto rovno zopár príkladov. Vždy dvojička doma – v parlamente/ na vláde/ v TV.

.   Pred rokmi tak milá „milá“, mamina, ségra, suseda vám, údajne domácemu násilníkovi, nesmiernym spôsobom strpčuje život, buzeruje vás, kde sa dá, buzerplac tretinu storočia späť šuvix, nitku na vás nenechá suchú, dobré jej nie je nič, lepšie povedané, dobré je automatika, tvoja psia povinnosť, povinnosť poslušného psíka počúvajúceho na slovíčko, a … kto chce psa biť, palicu si nájde, a že ich naše najdrahšie polovičku majú do zásoby, v ruke vždy jednu, doma ďalších sto, je najvyšší čas rozbehnúť celosvetovú akciu AjJa s podtitulom Ajajáj na zdôraznenie naliehavosti a závažnosti problému. Že kto vie lepšie mučiť, trápiť, dehonestovať a ponižovať, či muži ženy alebo ženy mužov, chúďatenká bezbranné a bezmocné, už iba tie hnáty im na obranu ostali. Chudák je celých 5 dní preč, lebo už sa nedalo vydržať a u spolužiakov zo základky, dokonca aj výšky je to priam ideálne, no takmer sa lúčil s plačom a smútkom v srdci, že čo zas doma. No čo, zjebung a špicľovsko eštébácka donáška psychiatričke toho schizofrenika a „na NEJ 100% závislého“ bipolára, že sa túla, dokonca až „Skoro celý týždeň, pani doktorka!“ Dokonca ju „škrtil s diabolským výrazom v očiach“. Že to bol len odraz v jeho nechápajúcich očiach, nechajme si zatiaľ pre seba, kto koho drží pod krkom, sa dozvieme čoskoro, chápaví vedia už teraz.

.   A vlastne, predchádzajúca stať bola tak dlhá a výživná, že politickú paralelu ani netreba, denne ich máme na obrazovke kvantá, stačí zapnúť a pozerať. Mimochodom, že žena psychiatrička bude nestranná v hodnotení dvojice muž – žena, je snáď jasné, tyran je vždy muž, psyché je len taký náboženský výmysel, čo sa priplietol do mena povolania.

.   Aby sme neboli zlí, poďme opačné parte, muž trápi ženu, ženy, … a dajme tentokrát politiku. Úplne stačia príklady od nás doma, načo ísť k susedom blízkym i vzdialeným. Pani Ritomská by vám o istom I.M. porozprávala svoje, bývalá redaktorka a poslankyňa Mar-tina z Mar-kízy má tiež historiek ajajáj. Aj ja. #AjJa. Mačovstvo je in, chlapáci ešte nevymreli, Kramár si ten nezbedný prstík ustriehnuť nevie, nechce, nemôže, lebo veď … načo vlastne?

.   Politika je len márnym pokusom, zúfalým výkrikom slabšieho, mužského pohlavia, snahou upozorniť, že „AJ MY!!!„, aj nám sa ubližuje, aj my muži sme týraní a doháňaní k samovraždám, prípadne volíme radšej bezdomovectvo, ako žiť spolu v jednej domácnosti so zákernou farizejkou tyransko despotického druhu.

 

.   P.S. … a zaujímavý pohľad aj z druhej strany, no, z druhej, z iného uhla a inej výšky pohľadu … https://malinova.blog.pravda.sk/2020/07/03/dnes-o-muzoch-pre-tych-co-sa-len-narodili-so-semennikmi/

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1420995x
Priemerná čítanosť článkov: 4934x

Autor blogu