Založ si blog

Ivanom Korčokom nahradia M. Šimečku na čele PS?

 

 

stupňovanie podľa sily účinku

OBLÁČOK

NOVIČOK

KORČOK

… či bude SILA použitá k dobrému a či k zlému

závisí od toho, kto SILOU disponuje …

 

 

.   Momentálne to v slovenskej politike, a nielen v nej, vyzerá ako v boxerskom ringu. V MMA klietke. Možno sú tieto prirovnania príliš optimistické, pretože v spomínaných majú rozhodcov, pomerne jasné reguly, i keď olympioničky z Paríža by vedeli rozprávať. Na najvyšších poschodiach Správy štátu to v poslednej dobe – môžme debatovať, či po predčasných parlamentných voľbách ’23, predchádzajúcich v ’20-om alebo už dávno predtým – začína čoraz viac pripomínať nefalšovanú pouličnú bitku bez akýchkoľvek pravidiel. Silnejší pes .ebe, derie sa mi na jazyk, ale zachovajme dekórum a … povedzmeže politici berúc za svoje staré známe a nebezpečné až ‚ďábelské‘ „účel svätí prostriedky“ používajú čím ďalej, tým tvrdšie, nevyberanejšie, zákernejšie údery, ťahy, chmaty a chvaty za účelom (už ani nie oponenta a súpera, ale rovno) smrteľného nepriateľa, nenávideného protivníka doraziť a zničiť.

 

VOJNOVATIE NÁM TO TU!

 

.   Podchvíľou sa nám to aj začína „páčiť“, ako „tí naši“ nakladajú „nie našim“, ale zabúdame pri tom na „Malé príčiny – veľké následky“. Opozícia už dlhšie podvedome cíti a čoraz viac aj vedome vie, že vo svojom čele musí mať niekoho skúseného, drsnými vetrami ošľahaného, nekompromisného, tvrdého. Relevantného súpera Ficovi. Ten si možno odvolávaním Šimečku nevedomky píli pod sebou konár, na ktorom sedí, … a možno cíti až vie, že ak má zo seba dostať zo seba v najpravdivejšom zmysle slova to najlepšie, čo v ňom je, bude k tomu potrebovať dôstojného súpera rovnakej „váhovej“ kategórie, v zmysle odvahy, vážnosti, váženosti.

.   Nesmieme sa nechať presvedčiť zvyškom sveta, že riešením tých najzávažnejších problémov je hrubá sila, agresivita, „rež a rúbaj do krve!“. Ukrajina toť za humnami, Gaza o čosi ďalej, kto má v sebe príliš testosterónu, nech ide radšej „pofajtiť“ do tej klietky, nežnejším polovičkám sa doporučuje prinútiť samé seba pozrieť si na internete nejaké reálne zábery následkov bojov z posledných mesiacov, či rokov a potom tým svojim nažhaveným polovičkám objasniť, „JESTLI“ nám také niečo „treba“ aj u nás doma.

 

.   Ak má na druhej strane Ivan Korčok zúročiť svoje najlepšie skúsenosti a hlavne prednosti – tak – kedy, ak nie teraz. Kto, ak nie on.  Potenciál z prezidentských volieb tam je. Drieme. Rastie. Volá po uplatnení.

 

Pamätáme: „TOTO VÁM NEZABUDNEM!“

IVAN, NASTAL ČAS UKÁZAŤ A DOKÁZAŤ, ŽE …

 

… KORČOK JE …

KANDIDÁT MIERU !!!

 

 

Hádzanie špiny na Katolíkov stále v móde.

09.09.2024

. Priznám sa úplne dobrovoľne. Nie som katolík zrovna z tých najvzornejších, o (ne)pravidelných návštevách nedeľných „Bohoslužieb“ (v úvodzovkách čisto preto, že mám Bohoslužbu zadefinovanú ako dobrý, prospešný čin, konaný dobrovoľne, s radosťou – samozrejme mnohé nedeľné Bohoslužby toto spĺňajú) ani nehovorím, kadejaký [...]

Tie prasce musia z divadiel preč!

07.09.2024

. Je to bezočivé, nevychované, pchá to čumák všade a do všetkého, nadrzlé pohľady im nie sú ale že vôbec cudzie! Partička nečistých si napochoduje do kultúrneho svätostánku, akoby sa nechumelilo, sviatočne a slávnostne odetá duša človeka pripravená na oblaženie, povznesenie si nezaslúži akékoľvek obťažovanie, nieto ešte priame špinenie si [...]

Krvavé „рубли“ z KHL, čistulinké voňavučké US$ z NHL.

04.09.2024

. Zvláštne … a až tragikomické, že najviac sa proti reprezentačnej účasti slovenských hokejistov pôsobiacich v ruskej KHL ozývajú práve tí, ktorí si počas svojich kariér v zámorskej NHL zarobili nemalé milióny. No jasné, ich argumenty sú – povolenie účasti našich hráčov hrajúcich v Rusku je legitimizácia jeho agresie, už vôbec [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 298
Celková čítanosť: 1488426x
Priemerná čítanosť článkov: 4995x

Autor blogu