Založ si blog

Matovič(ovci): tým, čo silno kričia „Daj! Viac! “ – UBRAŤ. Tichým – PRIDAŤ.

 

 

.   Blahoslavení tichí, lebo im bude „patriť“ Svet, jasnačka samo sebou, že nie v zmysle pozemských vlastníckych a majetkových vzťahov, hrubohmotné majetky budú prenechané tým najbiednejším chudákom, tým, ktorí nezhromažďujú svoje poklady v Nebi. No a my ostatní, skutočné Boháčky a Boháči, ktorí dobre vieme, čo je skutočné Bohatstvo, budeme rozdávať plnými priehrštiami, kým tamtí úbohí nepochopia, kto je na tom oveľa lepšie a nezačnú postupne, pomalilililičky svoju slabšiu menu meniť za tú našu, úplne najtvrdšiu na svete. Nie €uro, či Slovenskú Korunu, našu v zmysle duševného, duchovného bohatstva. Čo je naša Slovenská duchovná mena? Spýtajte sa Emila Páleša, ten určite vie. Ale možno nepovie.

.   Je to takéto to všeobecne prijímané pravidlo pre zdravotnícky personál, keď je príliš veľa zranených, najprv sa treba venovať tým, ktorí sú na tom tak zle, že síce ešte žijú, ale sú tak blízko smrti, že už ani nevládzu kričať – od bolesti, vyčerpania, nedostatku síl. Takže ak niekto príliš vykrikuje a dožaduje sa svojich „nárokov“ na kadečo možné aj nemožné, treba mu, jej, im vysvetliť, nech láskavo počká a zapojí sa do pomoci tým, ktorým momentálne najviac treba. Stále budú síce kričať: „Veď to sme predsa my!“, ale netreba sa dať ošáliť ani okabátiť. „Heš, potvory! Lebo vás privriem!“ ,- vravievala tetuška od susedov kurencom a sliepkam, čo sa príliš aktívne dožadovali žrádielka, aby sa mohli napucovať doplna.

.   Kto DÁ viac, ten vyhráva! bude platiť stále viac a viac, nie ako po starom ZOBER, ZOBER, ŽOBER, ŽOBER, ŽOBRI, ŽOBRI, kto iný ako najdrzejšia žobrota vykrikuje a prekrikuje jedna cez druhú a nemá nikdy dosť. A teda komuže sa má dať a aj bude dávať? Zdanlivo zložitá otázka, lebo záujmov a záujemcov je príliš mnoho a niektorí vedia tancovať nádherné tančeky, aby zmiatli nepriateľa a toho, kto sedí na plnom, no, … už troška prázdnejšom mešci. No proste a jednoducho, tam, kde skutočne treba. Nevyhnutné veci, bez ktorých sa nedá prežiť. Základné potreby. Žiadne ťaľafatky a trblietavé pozlátka, tak zbytočne zavadzajúce a zaberajúce miesto.

 

VEĎ   JE   UŽ   NAJVYŠŠÍ   ČAS   🙂

Tak sa striedajte! SNS pol roka, HLAS ďalšieho pol.

05.06.2024

. A keby ste to už silou-mocou potrebovali dávať na Riša s Igorom a ich povestné koalično-milostné výstupy, tak to dajte na veľkých grandov (áno, sú to slová rovnakého významu, ale práve preto), ukrutne sa „pohádajte“, kto dá prednosť tomu druhému, ešte lepšie Hlas urobí, keď po svojom doterajšom polročnom parlamentnom predsedaní presunie [...]

SNP – Smrteľne Nebezpečná Pravda.

29.05.2024

. Slovenky a Slovákov začala baviť Pravda. Čo baviť, ony/i začali byť na Nej závislé/í. Nebezpečne závislé/í. Nebezpečne v zmysle, že keď sú bez Nej pridlho, dostavujú sa príznaky ako pri dlhotrvajúcej hladovke. Pravda ako potrava pre dušu a ducha, nie taká tá pravda, ktorú máme každý „svoju“ a ktorou sa poniektorým dosť dlho darilo [...]

Fico a Cintula nás zachránili pred občianskou vojnou!

17.05.2024

. Ozaj, … má tam byť výkričník alebo otáznik? Naozaj zachránili alebo len dali šancu? . Apropó, keby ešte stále niekomu nebolo jasné, kto môže za stredajšiu streľbu … čím niekto hlasnejšie kričí, že ten, či onen, čím niekto dôraznejšie a usilovnejšie prstíkom ukazuje, kritickým perom popisuje, menovite označuje vinníkov, [...]

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 292
Celková čítanosť: 1435263x
Priemerná čítanosť článkov: 4915x

Autor blogu