Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12. apríla 2024, krkOSKAR bRÁNka, LAI-FI laická fikcia ROZPRÁVKY

 

 

.   Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi neprajníci sa vyslovili o ňom, že vraj je blázon (inak medzi nami, dievčatami, presne takto ma onehdá za starých začiatočníckych časov prinajmenšom raz pred parlamentom Igor pri jednom z mojich budovateľských kúskov otituloval, ale bolo to v maximálne priateľskom duchu, s následným úsmevom na perách, nakoniec až rehotom), ale veď viete, že medzi genialitou a bláznovstvom je častokrát veľmi tenká hranica, niektorí prepnutie sa z jedného do druhého (či naopak) až tak dobre neovládajú, no existujú aj veľmajstri, ktorí to dajú ľavou zadnou. Z logiky veci vyplýva, že títo veľmajstri sú géniovia, lebo tí blázna zahrajú, predvedú tak dokonale, že iba absolútny profík odhalí, či je to hrané alebo skutočné. A aj to nie na 100%, proste ide o to, ktorý je lepší vo svojom fachu. Naopak, blázon len veľmi ťažko zahrá génia tak, aby nebol časom odhalený, aj keď aj „blázni“, ľudia nejako mentálne handicapovaní majú v mnohých prípadoch obdivuhodné schopnosti, ktorými prevyšujú drvivé percento populácie, ľudia, ktorí majú niekoho takého v rodine, medzi známymi, či susedmi, príp. sa ich životmi aj profesne zaoberajú, veľmi dobre vedia, o čom je reč.

.   Nech si to každý vyhodnotí, ako len chce a považuje Igora za čisto jedného, jednoznačne druhého, či obojakého, to nie je nateraz naším cieľom.

 

.   Nuž, poďme teda k spomínanému listu … a kľudne ho považujte za fejk, deep fake, produkt najnovšej AI, nemiestny vtípek autora, výplod jeho fantázie alebo čistú realitu v jednom z paralelných svetov, prípadne za všetko naraz. A v pohode ste toto všetko doteraz napísané mohli preskočiť a rovno čítať lisť, toť on:

 

 

MILÝ IGOR,

 

Ani nevieme, ako sa Ti odvďačiť za to všetko, čo si pre nás spravil a je ozaj ťažké v zhutnenej forme popísať to najdôležitejšie, lebo toho za posledné štyri roky aj mesiac bolo tak veľa, že váhame, čo vybrať. Ale aspoň sa o to stručne pokúsime, hoci oveľa adekvátnejšou formou by bola 500+ stranová buksa HarryPotterovského štýlu. Tak poďme na to: