Založ si blog

Stiahnuté chvostíky Riška, Veroniky.

 

 

.   No krásne, Igorko, chváli pani učiteľka prváčika Igorka, prváčika v zmysle prvoročiaka na premiérskom poste, prváčika v zmysle prvý muž, premiér, prime minister, prvý služobník. Apropó, komuže to ten premiér vlastne má slúžiť? Svojmu egu? Svojmu Ľudu? Svojmu svedomiu, manželke, rodine, … pokrvnej, či tej, nie ichnašoľuďovej, ale, našonašoľuďovej?!? Koho, či čoho služobníkmi premiéri jednotlivých krajín sú a koho, čoho byť majú. Toť otázka za milión s odpoveďou, pravdivou odpoveďou nevyčísliteľnej hodnoty.

.   No krásne, Igorko, a ďalšie dva veršíky by si mohol napísať na tabuľu, bude to jednotka ako bič, skúsiš? Ale jasné, pani učiteľka, tu to máte …

Na tvrdú muziku Petru a Eriku.

No ale výborne, Igorko, daj si žiacku knižku, píšem ti óbrovskú jednotku!

.   Kto sú tie eminencie v zákulisí, nechajme zatiaľ stranou, či šedé, či svetlé, kto udáva tón, smerovanie, určuje ráz a ovplyvňuje aj nie rozhodujúcim spôsobom, tak prinajmenšom signifikantným? Ako vraví stará múdrosť, za všetkým hľadaj ženu, v politike to platí dvojnásobne, aj keby sa na prvý pohľad zdalo, že je to tam premaskulinizované až, až. Ale hej, fyzicky by prítomných hoci v parlamente SR malo, mohlo byť, … čoskoro.bude oveľa viac žien, ale vlastne, … načo? Veď aj tak to vo veľkom štýle kaučujú už dlhé roky jedna radosť, hoci by sa zdalo, že ich moc je značne oklieštená a obmedzená. No túdle! Ony sú totiž práve tým najrozhodujúcejším elementom, oným povestným Piatym Elementom, ahoj Milla Jovo, ktorý menil, mení a zmení svet, nech si vraví, kto čo chce!

.   Mesiačik v Splne tu na mňa svieti a pozerajúc sa mu priamo do tváre mi neostáva nič iné, než poďakovať Najvyššiemu, že … VďakaBohu, že je to tak! Napriek všetkým tým kecom, aké sú ženské mrchy, potvory a zákeráčky, ach áno, to ony byť vedia, ale len keď treba, ony sú jednoznačne tým najväčším a najžiarivejším pokladom Zeme, pokiaľ, … pokiaľ stoja na svojom mieste a robia to, čo majú! Kuchyňa, spálňa, zástera a sexi prádielko, zaplesalo srdco nejedného šuhaja. Ale iste, prečo nie, ale ono je to ešte aj troška inak. Nech sú kdekoľvek, ich stěžejní, rozhodujúcou a najväčšou úlohou je otvoriť si ústa a … nie, chlapci, na čo zasa len nemyslíte, … a vždy, keď je to treba, týmto našim chlapcom ružolícim na plné pecky povedať: „Héj, héj, héj! Pŕŕŕ, pŕŕŕŕŕ! Pribrzdiť, vy pribrzdení, chcete nás všetkých zabiť, či aspoň zmrzačiť?“ Opraty do rúk budú musieť vziať tie múdre ženy, ktoré vedia ako, kedy, prečo, s kým. A keď to pochopia aj tí ich mužíčkovia a stanú sa s nich skutoční muži, Muži Činu, Radostného Tvorivého, všetkým Prospešného Činu, to nám bude sveta žiť! Nuž … v tom nám všetkým Pán Boh pomáhaj, ale Jemu hovoriť netreba, čo má a nemá, On vie veľmi dobre, to my sme na rade … MY!

Ahoj, Vandička :).

 

Skvelý ťah Markízy : debata Banáš vs. Kňažko

15.04.2024

. A že vraj to nejde! Neštekať po sebe, neurážať jeden druhého, nevidieť v tom druhom temného služobníka samotného Lucifera. No nádhera, páni – obaja vekom nad 75 rokov – zjavne nepotrebujúci držať sa hesla, že „Čím hlasnejšie a dlhšie na súpera z opačného tábora kričím, tým mám väčšiu a údernejšiu Pravdu“. Toto by mali [...]

Ďakovný list Peťa P. a Roba F. Igimu M.

12.04.2024

. Jedni hovoria, že nikdy nič také neexistovalo a ani existovať nebude, ale v tajných kuloároch sa povráva, že v titulku spomínaní dvaja páni mali nejedenkrát namále a takmer ho odoslali, ale vždy im niečo našepkalo, že ešte nie, ešte treba počkať na ďalšiu lekciu geniálneho pedagóga. Panovali mnohé pochybnosti a panujú dodnes, mnohí Igorovi [...]

No strašné! Ten proruSKý zlosyn Fico ide mierovo spolupracovať s Ukrajinou!

11.04.2024

. To je normálne ak nie šach-mat, tak dosť dôrazný šach mnohým opozičným krikľúňom a zároveň aj početným píšúcim a komentujúcim ochrancom „demokracie“ na ten už dosť dlho (Vlho!) čudesný spôsob, keď demokratické je zásadne to, čo za také považujeme „my“, prípadne parťáčky a parťáci z našej bublinky. Čo za kulehu to [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

krkOSKAR bRÁNka

Ja PRAVDU milujem. A úplne najšťastnejší som, ak smiem na ceste k NEJ sprevádzať KVANTUM KRÁSNYCH SLOVENIEK, Quantum Of SOLACE. Solace, from Old French solas, from Latin sōlācium "consolation", meaning comfort or consolation in a time of distress. Consolation - útecha, potecha, distress - zármutok, nešťastie, bieda, núdza, nebezpečenstvo, tieseň, vyčerpanosť, vysilenosť, únava ... VEĽKÁ VĎAKA TI, PANE, Bože! :o) (o:

Štatistiky blogu

Počet článkov: 288
Celková čítanosť: 1419360x
Priemerná čítanosť článkov: 4928x

Autor blogu