Stiahnuté chvostíky Riška, Veroniky.

6. júla 2020, krkOSKAR bRÁNka, 11-y SEPTEMBER 2001 Ahoj (a lieč ...) Vanda Procházka BRANKINA RUBRIKA CigáŇi CigáŇi, Cigáni a Rómovia Gratulácie Hnutie "GRÁLU" Krása a Láska Nebeská LAI-FI laická fikcia MáHatMá (HasKlobúkHas) Banáš naozajstné sLOVEnské náRODné poVSTANie Nezaradené Prihodilo sa mi DNES reparát "rEVOLÚCIE" z roku 1989 ROZPRÁVKY skutočná revolúcia Ducha a Duše VANDA kráska naše LÁSKA nejdřív HLÁSKA pak PROCHÁZKA zaradené aj zadarené zároveň ŽENA, ŽIEŇA, to znie HRDO !!!

 

 

.   No krásne, Igorko, chváli pani učiteľka prváčika Igorka, prváčika v zmysle prvoročiaka na premiérskom poste, prváčika v zmysle prvý muž, premiér, prime minister, prvý služobník. Apropó, komuže to ten premiér vlastne má slúžiť? Svojmu egu? Svojmu Ľudu? Svojmu svedomiu, manželke, rodine, … pokrvnej, či tej, nie ichnašoľuďovej, ale, našonašoľuďovej?!? Koho, či čoho služobníkmi premiéri jednotlivých krajín sú a koho, čoho byť majú. Toť otázka za milión s odpoveďou, pravdivou odpoveďou nevyčísliteľnej hodnoty.

.   No krásne, Igorko, a ďalšie dva veršíky by si mohol napísať na tabuľu, bude to jednotka ako bič, skúsiš? Ale jasné, pani učiteľka, tu to máte …

Na tvrdú muziku Petru a Eriku.

No ale výborne, Igorko, daj si žiacku knižku, píšem ti óbrovskú jednotku!

.   Kto sú tie eminencie v zákulisí, nechajme zatiaľ stranou, či šedé, či svetlé, kto udáva tón, smerovanie, určuje ráz a ovplyvňuje aj nie rozhodujúcim spôsobom, tak prinajmenšom signifikantným? Ako vraví stará múdrosť, za všetkým hľadaj ženu, v politike to platí dvojnásobne, aj keby sa na prvý pohľad zdalo, že je to tam premaskulinizované až, až. Ale hej, fyzicky by prítomných hoci v parlamente SR malo, mohlo byť, … čoskoro.bude oveľa viac žien, ale vlastne, … načo? Veď aj tak to vo veľkom štýle kaučujú už dlhé roky jedna radosť, hoci by sa zdalo, že ich moc je značne oklieštená a obmedzená. No túdle! Ony sú totiž práve tým najrozhodujúcejším elementom, oným povestným Piatym Elementom, ahoj Milla Jovo, ktorý menil, mení a zmení svet, nech si vraví, kto čo chce!

.   Mesiačik v Splne tu na mňa svieti a pozerajúc sa mu priamo do tváre mi neostáva nič iné, než poďakovať Najvyššiemu, že … VďakaBohu, že je to tak! Napriek všetkým tým kecom, aké sú ženské mrchy, potvory a zákeráčky, ach áno, to ony byť vedia, ale len keď treba, ony sú jednoznačne tým najväčším a najžiarivejším pokladom Zeme, pokiaľ, … pokiaľ stoja na svojom mieste a robia to, čo majú! Kuchyňa, spálňa, zástera a sexi prádielko, zaplesalo srdco nejedného šuhaja. Ale iste, prečo nie, ale ono je to ešte aj troška inak. Nech sú kdekoľvek, ich stěžejní, rozhodujúcou a najväčšou úlohou je otvoriť si ústa a … nie, chlapci, na čo zasa len nemyslíte, … a vždy, keď je to treba, týmto našim chlapcom ružolícim na plné pecky povedať: „Héj, héj, héj! Pŕŕŕ, pŕŕŕŕŕ! Pribrzdiť, vy pribrzdení, chcete nás všetkých zabiť, či aspoň zmrzačiť?“ Opraty do rúk budú musieť vziať tie múdre ženy, ktoré vedia ako, kedy, prečo, s kým. A keď to pochopia aj tí ich mužíčkovia a stanú sa s nich skutoční muži, Muži Činu, Radostného Tvorivého, všetkým Prospešného Činu, to nám bude sveta žiť! Nuž … v tom nám všetkým Pán Boh pomáhaj, ale Jemu hovoriť netreba, čo má a nemá, On vie veľmi dobre, to my sme na rade … MY!

Ahoj, Vandička :).